25-06-07

terugblik

Reeds enkele jaren werk ik samen met andere kunstenaars aan tentoonstellingen die zich presenteren los van het gangbare circuit van galerijen, cultuurcentra, ... Niet omdat ik mij daarmee wens af te zetten tegen die nadere circuits. Ik sta bij voorbaat huiverachtig tegen allerhande acties gericht tegen ... , omdat die zich dan gronden vanuit een negatieve houding. Veel liever doe ik iets met een positief enthousiasme. Het is vanuit dit soort enthousiasme dat ook deze tentonstelling tot stand kwam. Vier belgen zijn te gast bij de joviale nederlandse gastheer Jean Le Noble, nadat Jean eerder ook al bij ons te gast was op manifestaties die we hier te lande organiseerden, kunstenaars die enthousiast de handen in elkaar slaan om iets moois te realiseren. Ik denk hierbij aan de tentoonstellingen waaraan ik meewerkte onder de naam MUOVE. Dat het niet eenvoudig is om verscheidene kunstenaars samen te brengen om aan een kar te trekken, verwondert niet, sterke karakters hebben elk zo hun eigen willetje. Werken aan je eigen werk in de beslotenheid van het atelier is heel iets anders dan samen met andere kunstenaars een boeiend project uitbouwen... Voor de komende tentoonstelling bij Jean Le Noble zit dat wel goed. We gingen dan ook niet over één nacht ijs. Wij werkten reeds eerder samen aan andere projecten, onder andere de MUOVE activiteiten de voorbije jaren.

Maar waar de laatste projecten van MUOVE steeds groter en met meer kunstenaars verliepen kozen wij er voor om (terug) "en petit comité" te werken.

In de eerste plaats omdat dit veel prettiger werkt, het gaat immers niet alleen om de uiteindelijke tentoonstelling maar evenzeer over het traject dat samen afgelegd wordt. 't Is als een reis die je samen met enkele vrieden maakt tegenover een georganiseerde busreis... alle foto's toestel 20 05 07 025 

23:51 Gepost door gert van in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.